Minkälaisia vaikutuksia jooga-asanoilla on? Tiesitkö tämän? osa 1

Behind Azure Ananda

By Hanne

Tässä postauksessa kerron sinulle hieman minkälaisia vaikutuksia jooga-asanoilla on. Ehkä tiedätkin jo jotain näistä vaikutuksista ja tämä kirjoitus on sinulle ikäänkuin vanhan kertausta. Kenties kaikki, mitä tulen kertomaan on sinulle jotain täysin uutta. Oli niin tai näin, mennäänpä asiaan.

Minkälaisia vaikutuksia jooga-asanoilla on? Tiesitkö tämän? Osa 1

Jooga-asanat voidaan jakaa viiteen kategoriaan ja kunkin kategorian asanoilla on tietynlainen vaikutus kehoomme.

1. Seisoma-asanat
Seisoma-asanat luovat vankan perustan paitsi tehtävälle asanalle myös koko harjoitukselle. Seisoma-asanat ovat erinomaisia lämmittelyasanoita, ne avaavat lantiota, vahvistavat, lisäävät kestävyyttä ja parantavat tasapainoa. Ne kasvattavat samaan aikaan voimaa ja lisäävät liikkuvuutta. Tämän lisäksi nämä asanat parantavat verenkiertoa ja ruoansulatusta. Ne myös stimuloivat sydän- ja verenkiertoelimistöä. Seisoma-asanat ovat erinomaisia parantamaan keskittymiskykyä ja rauhoittamaan mieltä.

Saatat pitää myös tästä: Mikä aurinkotervehdys on?

The effects of different yoga asanas

2. Eteentaivutukset
Tämän kategorian asanat ovat erinomaisia kääntämään aistejamme sisäänpäin, omaan itseemme, pois ympäröivästä maailmasta. Eteentaivutuksilla on rauhoittava vaikutus kehoomme. Mikäli kärsit stressistä, levottomuudesta, unettomuudesta tai päänsärystä, eteentaivutukset ovat erinomaisia erityisesti juuri sinulle. 

Eteentaivutukset stimuloivat selkärangan hermoja ja parantavat verenkiertoa selkärangan alueella, raviten selkäydintä. Eteentaivutuksilla vahvistat myös reisiä, mikä auttaa selkärankaasi löytämään optimaalisen asennon.

Ollessasi eteentaivutuksessa vatsan elimiin, maksaan, haimaan ja suolistoon kohdistuu painetta ja asana ikäänkuin hieroo sinua sisäisesti. Eteentaivutuksen luoma paine vatsan alueella parantaa ruoansulatusta. Verenkierto parantuu myös selkärangan alueella ja näin myös aivojen hapen saanti parantuu. Eteentaivutukset alentavat myös verenpainetta. 

3. Taaksetaivutukset
Taaksetaivutuksilla vahvistat ja venytät kehon etupuolen lihaksia. Ne paitsi venyttävät ja kiinteyttävät vatsan aluetta myös vahvistavat jalkoja, erityisesti reisiä. Taaksetaivutuksilla on virkistävä vaikutus ja ne lisäävät energiaa, näin ollen nämä ovat ideaalisia asanoita mikäli tunnet olosi väsyneeksi tai masentuneeksi. 

Taaksetaivutuksilla on myös voimakas vaikutus muun muassa ruoansulatuselimistöön, hengityselimistöön, hermostoon ja verenkiertojärjestelmään. Mikäli kärsit astmasta taaksetaivutuksilla on hyödyllisiä vaikutuksia sinulle, koska ne avaavat rintaa ja palleaa.

Tässä hieman taustoja siitä, minkälaisia vaikutuksia jooga-asanoilla on. Kahden viimeisen kategorian osalta palaan asiaan muutaman päivän kuluttua.
Luvassa on myös yllätys sinulle. 
Pysythän kuulolla. ❤️

Pin for later

Minkälaisia vaikutuksia jooga-asanoilla on

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa

Copyright © 2021 Azure Ananda
All Rights Reserved