Tehosta joogaharjoitustasi: Eteeriset öljyt keskittymisen ja rentoutumisen tukena

By Hanne

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitus, joka yhdistää kehon ja mielen. Vaikka fyysiset asanat ja hengitystekniikat ovat harjoituksen perusta, eteeristen öljyjen lisääminen voi parantaa kokemustasi, ja auttaa sinua keskittymään ja rentoutumaan syvemmin harjoitukseesi. Tässä artikkelissa tutkimme, kuinka eteeriset öljyt voivat tehostaa joogaharjoitustasi ja saat myös käytännön vinkkejä öljyjen tehokkaaseen käyttöön.

Tehosta joogaharjoitustasi: Eteeriset öljyt keskittymisen ja rentoutumisen tukena

Eteerisiä öljyjä on käytetty vuosisatoja niiden terapeuttisten ominaisuuksien vuoksi. Kun niitä käytetään joogaharjoituksessa, ne voivat luoda syvällisemmän ja mukaansatempaavamman joogakokemuksen. Tässä joitain etuja eteeristen öljyjen mukanaan tuomia etuja, joita voit hyödyntää joogaharjoitukseesi:

Lisääntynyt keskittyminen: Tietyt eteeriset öljyt, kuten piparminttu ja rosmariini, tunnetaan kyvystään parantaa keskittymistä ja mielen selkeyttä.

Syvä rentoutuminen: Öljyt, kuten laventeli ja kamomilla, edistävät rentoutumista ja auttavat vapauttamaan jännitystä, mikä helpottaa meditatiivisen tilan saavuttamista.

Kohentunut mieliala: Sitrusöljyt, kuten sitruuna ja villiappelsiini, voivat kohottaa mielialaasi ja luoda positiivisen ilmapiirin harjoittelun aikana.

Maadoittavat vaikutukset: Öljyt, kuten santelipuu ja balance (doTERRA) voivat auttaa sinua maadoittautumaan ja edistämään vakauden ja rauhallisuuden tunnetta.

doterra

Eteeriset öljyt keskittymisen tueksi

1. Piparminttu
Piparminttuöljy on elvyttävä ja virkistävä, joten se sopii täydellisesti mielen selkeyden ja keskittymisen lisäämiseen. Sen terävä, puhdas tuoksu voi auttaa sinua pysymään valppaana ja läsnä harjoituksen aikana.

Käyttö: Suihkuta muutama tippa joogatilaan tai levitä laimennettu määrä ohimoihin ja ranteisiin ennen harjoituksen aloittamista.

2. Rosmariini
Rosmariini tunnetaan kognitiivisista eduistaan. Se voi parantaa muistia ja keskittymiskykyä, mikä auttaa sinua pysymään tietoisena jokaisessa asanassa sekä läsnä hengityksesi rytmissä.

Käyttö: Lisää muutama tippa diffuuseriin tai luo keskittymiskykyä lisäävä suihke sekoittamalla rosmariinia veteen suihkepullossa. Sumuta seosta joogamattoon kevyesti ennen aloittamista.

eteeriset öljyt keskittymisen ja rentoutumisen tukena

Eteeriset öljyt rentoutumiseen

1. Laventeli

Laventeli tunnetaan rauhoittavista ominaisuuksistaan. Se auttaa vähentämään ahdistusta ja stressiä tuntemuksia, jolloin sinun on helpompi rentoutua ja päästää irti joogaharjoituksen aikana.

Käyttö: Lisää laventeliöljyä diffuuseriin joogaharjoituksen aikana tai lisää muutama tippa laimennusöljyyn ja hiero sitä kaulalle ja hartioille.

2. Kamomilla

Kamomillaöljy on rauhoittava ja voi auttaa sinua rentoutumaan, joten se sopii ihanteellisesti rentoutumiseen voimakkaan harjoituksen jälkeen tai lempeän yinjoogan aikana.

Käyttö: Sekoita kamomilla laimennusöljyyn ja levitä sitä pulssipisteisiisi tai lisää muutama tippa lämpimään kylpyyn osana joogan jälkeistä hyvinvointi ja rentoutumisrutiinisiasi.

3. Balance 

Balance on doTERRAn maadoittava öljysekoitus, joka tuo sisäistä rauhaa. Sen maanläheinen tuoksu koostuu muun muassa frankincensesta ja sinisestä pietaryrtistä, jotka kaikki auttavat tasapainottamaan mieltä ja kehoa.

Käyttö: Joogaharjoituksessa Balancea voi käyttää pulssipisteisiin, kuten ranteisiin ja kaulaan, ennen harjoitusta. Voit myös hieroa muutaman tipan jalkapohjiin parantaaksesi maadoittumisen tunnetta ja tuodaksesi lisää vakautta ja keskittymistä harjoitukseesi.

Vinkkejä eteeristen öljyjen käyttämiseen joogaharjoituksessa

Diffuuseri: Eteeristen öljyjen käyttö diffuuserissa on yksi helpoimmista tavoista sisällyttää öljyjä harjoitukseesi. Valitse öljysi tarpeidesi mukaan – energisoivia öljyjä aamuharjoituksiin ja rentouttavia öljyjä iltaharjoituksiin.

Paikallinen käyttö: Laimenna eteeriset öljyt laimennusöljyyn ennen niiden levittämistä ihollesi. Levitä pulssipisteisiin, kuten ranteisiin, ohimoihin ja korvien taakse.

Joogamattospray: Luo joogamattosuihke suosikki öljyistäsi. Tässä oma lempisekoitukseni: 3/4 dl vettä 0,5 dl etikkaa tai alkoholitonta taikapähkinävettä, 5 tippaa piparminttuöljyä ja 3 tippaa laventeliöljyä.

Hengitys: Hengitä öljyn tuoksu suoraan pullosta tai lisää muutama tippa kämmeniin, hiero yhteen ja tuoksuttele aromaa. Voit näin antaa öljyn vaikuttaa keskittymiskykyysi tai antaa keholle mahdollisuuden rentoutua.

eteeriset öljyt keskittymisen ja rentoutumisen tukena

Yhteenveto: Eteeriset öljyt joogaharjoituksen tukena

Eteeristen öljyjen lisääminen joogaharjoitteluun voi parantaa harjoituskokemustasi, edistää keskittymistä ja saada aikaan syvempää rentoutumista. Valitsemalla ja käyttämällä eteerisiä öljyjä huolella voit luoda tasapainoisemman ja tietoisemman harjoituksen, joka hyödyttää sekä kehoa että mieltä. Kokeile erilaisia öljyjä ja löydä itsellesi parhaiten sopiva yhdistelmä muuttaen joogatuntusi todella kokonaisvaltaiseksi matkaksi.

Muista aina käyttää korkealaatuisia eteerisiä öljyjä ja noudattaa turvallisuusohjeita parhaan kokemuksen varmistamiseksi. Itse käytän ja suosittelen lämpimästi doTERRAn eteerisiä öljyjä, ja kirjoitukseni eteerisistä öljyistä pohjaavat nimenomaan doTERRAn öljyihin. Hyvää harjoittelua! Lue lisää eteeristen öljyjen käytöstä. 

PS. Voit vapaasti jakaa kokemuksesi eteerisistä öljyistä joogaharjoittelussasi alla olevissa kommenteissa. Namaste!

Pinnaa postaus

Minusta

Hei olen Hanne

Olen joogaopettaja ja personal trainer, jolle kokonaisvaltainen hyvinvointi ja luonnonmukaisuus ovat sydämen asioita. Blogissani jaan oivalluksia ja käytännön vinkkejä, joiden avulla voit löytää tasapainoa ja harmoniaa elämässäsi.

Seuraa minua
Blogikirjoituksia
Uutiskirje
Ilmainen e-kirja
Instagram

Seuraa minua Instagramissa

Yhteistyökumppanit
Yhteistyökumppani
Jätä minulle tietosi, niin lähetän sinulle lisätietoa, miten voit liittyä doTERRA tiimiini
Lempituotteeni

COPYRIGHT © 2024 AZURE ANANDA

Y-tunnus: 2503339-4
Puhelinnumero:
+358 40 738 6178
hanne@azureananda.com

OLLAAN YHTEYDESSÄ