Mikä on Malahelmien tarkoitus, hyöty ja käyttö. Tiesitkö tämän?

Blogi

By Hanne

Oletko pistänyt merkille pitkän helminauhan joogien kaulassa, miettien mikä se on? Tuo helminauha on Mala. Mutta, mikä on Malahelmien tarkoitus? Tässä postauksessa käyn läpi Malahelmien historiaa, anatomiaa ja käyttötarkoitusta. 

Mikä on Malahelmien tarkoitus, hyöty ja käyttö. Tiesitkö tämän?

Malahelmien historia. Malahelmien perinne on yli 7000 vuotta vanha. Perinteisesti sitä on kutsuttu Japa (=toistaminen) Malaksi (= koru). Useissa uskonnoissa, kuten hindulaisuudessa, katolilaisuudessa ja buddhalaisuudessa käytetään rukoushelmiä.

Malassa on yleensä 108 helmeä. Lukua 108 on monessa kulttuurissa pidetty pyhänä lukuna. Numero 108 toistuu luonnossa ja maailmankaikkeudessa. Se on myös symbolinen. 1 tarkoittaa ykseyttä, maailmankaikkeutta tai omaa totuuttasi; 0 tarkoittaa kaikkeutta tai nöyryyttä ja 8 äärettömyyttä, ikuista liiketta.  108 helmen lisäksi Malassa on Guruhelmi, jota käytetään merkkinä, jolla erotetaan kaulakorun alku ja loppu. Esimerkiksi meditaatiossa Malaa voidaan käyttää apuvälineenä laskemiseen. Ja se auttaa sinua keskittymään ja toistamaan mantraa samalla, kun kosket jokaista helmeä vuoronperään sormellasi, kunnes olet saapunut guruhelmelle asti. Malaa pidetään oikeassa kädessä keskisormella peukalon laskiessa helmiä. Guruhelmeä ei ole tarkoitus ylittää.

Yleensä Malasta löytyy solmu jokaisen helmen välistä. Se säästää helmiä, sillä näin ne eivät hankaa toisiaan vasten. Jos Mala katkeaa, ei helmet pääse karkuun. Jos Mala kuluu poikki, uskotaan sen täyttäneen tehtävänsä. Solmuilla on myös symbolinen merkitys. Ne ovat merkki elämänpolulla ottamistamme askelista. 

Guruhelmen alapuolelta Malassa yleisesti roikkuu tupsu. Sen sanotaan kanavoivan energiaa ja vapauttavan negatiivista energiaa maahan.

Meditaation ulkopuolella Maloja käytetään kaulan tai ranteen ympärillä muistuttamassa sille asetetusta aikeesta.

Mikä on Malahelmien tarkoitus

Malakorun tarkoitus

Mala on voimakoru, joka auttaa luomaan tilan muutokselle. Sen energia voimistuu käytössä ja se samalla lataa ja vahvistaa sielun omaa voimaa. Mala myös suojaa negatiiviselta energialta.  Helminauhalle voi antaa jonkin merkityksen, joka tukee keskittymisessä ja matkalla kohti aietta, joka sille on annettu. Malahelmiin keskittyminen rauhoittaa ja muistuttaa meitä muutoksesta, jonka olemme sille asettaneet.

Malassa käytetyt helmet

Perinteisesti Malassa käytettävät helmet ovat luonnonmateriaalia, kuten puuta (=santelipuu) tai siemeniä (rudraksha). Sittemmin Maloihin on käytetty myös erityisiä kristalleja, jotka tunnetaan parantavista voimistaan. Esimerkiksi Ruusukvartsi rauhoittaa. Ja se on erinnomainen kivi parantamaan sydämen haavoja, surun lievittäjä ja pelon karkoittaja.

Ametisti rohkaisee sisäiseen rauhaan, ja se voi olla apu taistelussa riippuvaisuuksia vastaan. Se on myös hyvä meditaatiokivi.

Miksi luku 108?

Luku 108 on monessa kulttuurissa merkityksellinen luku. Se on myös kosminen numero ja esiintyy luonnossa ja maailman kaikkeudessa. 

  • Astrologiasta löytyy 12 horoskooppimerkkiä ja yhdeksän planeettaa (12×9=108)
  • Kerrotaan, että kehon läpi kulkee 108 energiakanavaa, jotka yhtyvät sydänchakran kohdalla
  • Auringon läpimitta on 108 kertaa maapallon läpimitta.
  • Maapallon etäisyys auringosta on 108 kertaa auringon läpimitta
  • kuun etäisyys maapallosta on 108 kertaa kuun läpimitta.

Lähde: AnnakaTaika

Helmien valitseminen Malaan

Malahelmien valinnassa pätee sama “sääntö” kuin kristallien/kivien. Ne kivet, joihin tunnet vetoa, ovat todennäköisesti juurin niitä, mitä tarvitset. Tunnet varmasti vetoa tietyn muotoisiin, kokoisiin ja värisiin kiviin.

Teen tilaustyönä Malahelmiä, ja tehtyjen töiden valikoimaa pääset tarkastelemaan tästä. Mala voidaan suunnitella kokonaisuudessan yhdessä tai valitsemalla siihen halutut kivet yhdessä.

No niin, nyt tiedät mikä on Malahelmien tarkoitus. Onko sinulla jo oma Mala ja käytätkö sitä apuna esim. meditaatiossa?

☽ 〇 ☾​

Pinnaa postaus

☽ 〇 ☾

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa

Copyright © 2021 Azure Ananda
All Rights Reserved