Miten jooga voi alentaa
korkeaa verenpainetta?

Behind Azure Ananda

By Hanne

Tässä postauksessa käyn läpi
• miten jooga voi alentaa korkeaa verenpainetta
• jaan postauksen lopussa joogaharjoituksen, jota harjoittamalla voit rauhottaa mieltäsi, lievittää stressiä ja näin ollen verenpainettasi.

Miten jooga voi alentaa korkeaa verenpainetta?

Mikä verenpaine on ja miksi korkea verenpaine on haitaksi? Yksinkertaisuudessaan verenpaineella tarkoitetaan sitä painetta, jolla veri virtaa suonissa. Korkea verenpaine kuormittaa sydäntä enemmän kuin normaali verenpaine, koska sydän joutuu työskentelemään tällöin enemmän. Pitkään jatkuessaan korkea verenpaine vahingoittaa valtimoita.

Elintavat ja korkea verenpaine

Korkean verenpaineen taustalla on elintavat, kuten vähäinen liikunta, ylipaino ja stressi. Niinpä liikkeelle lähtö ja painon pudottaminen ovatkin ensimmäiset askeleet lähdettäessä normalisoimaan verenpainetta. Stressin suhteen tilanne onkin sitten toinen. Tilapäiseltä stressiltä ei voi elämässä välttyä, mutta stressin pitkittymiseen voidaan vaikuttaa.

Huolet ja murheet vaikuttavat terveyteen negatiivisesti ja ovat usein myös stressin taustalla. Lisäksi kiireinen elämäntyyli ja mieli ovat omiaan nostamaan verenpainetta.

Miten jooga alentaa korkeaa verenpainetta?

Tutkimusten mukaan jooga alentaa korkeaa verenpainetta, vaikka se, miten tämä tapahtuu ei olekaan ihan tarkkaan selvillä. Mutta jos palaan taaksepäin hieman ja kertaan, että liikunta ja stressin hallinta ovat kaksi asiaa, joilla verenpaineeseen voidaan vaikuttaa, ei ole liene niin mystistä, miksi tai miten jooga verenpainetta alentaa. Olethan yhteydessä lääkäriisi, mikäli et ole ihan varma sopiiko jooga sinulle keinona alentaa korkeaa verenpainetta.

Aiheesta lisää: Mitä jooga on?

Videolla teemme jooga-asanoita, jotka vaikuttavat positiivisesti korkeaan verenpaineeseen. Harjoitukseen voit ottaa mukaan tyynyn, viltin, joogablokin tai bolsterin, sillä tarvittaessa voit käyttää niitä tukena muutamassa asanassa. Tiesitkö, että jo muutamalla syvällä hengityksellä voit rauhoittaa kehoasi? Siispä, voitkin valmistautua harjoitukseen ottamalla muutaman syvän hengityksen nenän kautta sisään ja nenän kautta ulos.

Tässäpä sinulle hieman taustaa siitä, miten jooga voi alentaa korkeaa verenpainetta. Nyt voit ottaa oman joogamattosi esiin, niin voimme aloittaa harjoituksemme.

Namaste ❤️

Pinnaa postaus

Miten jooga voi alentaa verenpainetta

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa

Copyright © 2021 Azure Ananda
All Rights Reserved